OVER ONS

Het European Lettering Institute is een privé instelling geleid door professionele letterontwerpers met een grote passie voor het doorgeven van hun kennis en praktijkervaring. We blijven actief in onze eigen ontwerpstudios en wanneer mogelijk, vragen we studenten mee te werken aan reële opdrachten. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier een nieuwe generatie ontwerpers gericht kunnen begeleiden naar een creatieve en verantwoorde onafhankelijkheid.

WIE ZIJN WIJ?

Lieve Cornil

Na het behalen van mijn universitair diploma, volgde ik een opleiding tot professionele letterkunstenaar aan het Scriptorium de Toulouse, in de Bay Area-USA en aan de universiteit van Reading. Al meer dan 25 jaar werk ik als zelfstandig ontwerper en docent in het hoger onderwijs en is mijn persoonlijk werk wereldwijd tentoongesteld.

Carry Wouters

Carry Wouters

Woorden en letters voeden mijn leven. Idee en beweging versmelten tot visuele taal: aandacht voor tactiliteit van materiaal en object vormen mijn dagelijkse inspiratie. Jarenlange ervaring als docent en letterkunstenaar, leergierigheid en respect voor traditie blijven ankergrond. Letters manueel/digitaal, historisch/hedendaags verwerken in persoonlijke creativiteit, is mijn taal in persoonlijk werk en als docent.

Immanuel Corbillon

Immanuel Corbillon

Na de kunsthumaniora ontdekte ik de schoonheid van de letter in steen. Ik ging drie jaar in de leer om de knepen van het vak onder de knie te krijgen. Ik vervolmaakte mijn kennis in Studio XII en vestigde mij als zelfstandig letterkapper in Brugge waar ik in mijn eigen atelier de mogelijkheid heb om zelf les te geven.

GASTDOCENTEN

We vinden het belangrijk ons vast team aan te vullen met gastdocenten. Elk academiejaar organiseren we daarom enkele workshops met heel uiteenlopende thema’s waar professionelen uit binnen-en buitenland hun expertise met de studenten delen. Dit academiejaar 2020-2021 zijn we blij kalligrafe Sue Hufton (UK), letterkapper Robbie Schneider (UK) en kalligrafe Christel Llop (FR) te mogen verwelkomen.

Contact

Jouw pedagogische of administratieve vragen worden persoonlijk en zo snel mogelijk beantwoord door Lieve of Carry.

SOCIAL MEDIA

Leer onze docenten en gastdocenten en hun werk beter kennen via social media. Volg ons op: