Lettertekenen

VOOR WIE IS DEZE MODULE BEDOELD?
Verticalen, horizontalen, curves en diagonalen: we hebben ze allemaal nodig bij de constructie van lettervormen. Deze module staat dan ook open voor iedereen die zich wil verdiepen in het maken van lijnen en vlakken om zo alle letters een gepaste expressie en vorm te geven.

WAT KAN JE LEREN?
Schrijven is tekenen en tekenen is schrijven. Het zijn 2 vakgebieden die elkaar enorm versterken bij je opleiding als designer. We laten je kennis maken met lijnvariaties en opbouw van vlakken en volumes. Je leert schetsen en heel precies typografisch tekenen waardoor je oog voor detail alleen maar scherper wordt. We tonen je de verbanden tussen de letters en wijzen je op de vele valkuilen onderweg. Het secure werk wordt afgewisseld met vrijere opdrachten. Je zal gebruik kunnen maken van de faciliteiten van de Universiteitsbibliotheek Gent voor verder gefundeerd typografisch letteronderzoek.

WAT IS HET TE VERWACHTEN LEERRESULTAAT?
Leren tekenen is van essentieel belang in je opleiding tot letterontwerper. Door herhaling en volharding zal je inzicht krijgen in hoe een lettervorm gekneed wordt, hoe zij haar geheimen langzaam prijs geeft. Soms loop je vast bij het digitaal tekenen en vind je de vorm niet die je zoekt. We leggen uit waarom en helpen je je grenzen te verleggen. Zo stap je vanzelf naar een hoger niveau in lettervormgeving.

WAT IS HET VOORDEEL ALS JE MEER DAN 1 MODULE VOLGT?
Niet alleen zal je meer kennis en ervaring opdoen, maar er is ook een financieel voordeel (tarief 2022-2023):
Volg je 2 modules, betaal je 3600,00 euro (1800,00 euro per module).
Volg je 3 modules, betaal je 5250,00 euro (1750,00 euro per module). 

ELI INTENSIVE letter drawing
ELI INTENSIVE letter drawing

” IK WIL ALLEEN ZEGGEN DAT HET EEN WARM LETTERBAD WAS. “

– An C. –

ELI INTENSIVE letter drawing
ELI INTENSIVE letter drawing
ELI INTENSIVE letter drawing

Overweeg je meerdere modules, maar weet je niet goed welke combinatie voor jou het beste is? Stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.