Letterkunst
in 2D & 3D

VOOR WIE IS DEZE MODULE BEDOELD?
Deze module legt zich toe op het leren visualiseren van tekst als kunstvorm. Iedereen die beter wil begrijpen hoe tekst een impact kan hebben op een breder publiek of in een bepaalde ruimte is van harte welkom. Een stevige basis van schrijven en lettertekenen is vereist. Beide vaardigheden zal je namelijk nodig hebben om je creativiteit ten volle te laten ontplooien.

WAT KAN JE LEREN? 
Overal rondom ons zien we letters: kranten, packaging, emails, noem maar op. Meestal gebruiken we ze voor heel functionele doeleinden. En toch merken we dat ook letters een artistieke component hebben. Zodra je het veilige gebied van geijkte letterprincipes verlaat, ontstaat er ruimte voor persoonlijke expressie. Door het werk van andere kunstenaars te bekijken ontdek je nieuwe mogelijkheden en kan je creativiteit ten volle tot ontplooiing komen. We variëren vorm (leesbaar- onleesbaar – intiem – monumentaal), materiaal (papier – doek – steen – staal) en context (binnen – buiten). We zullen ook stil staan bij betekenis van tekst, zodat vorm en inhoud elkaar op een gepaste manier kunnen vinden. In deze module krijg je de kans dit allemaal te onderzoeken, uit te proberen en toe te werken naar een concrete output.

WAT IS HET TE VERWACHTEN LEERRESULTAAT?
Deze module is een bekroning op het werk. Na het harde labeur van het leren schrijven en tekenen krijgt je creativiteit een mooie kans tot intensieve ontplooiing. Het leren nadenken over tekstvisualisatie is niet altijd makkelijk, maar zal in concrete toepassingen een absolute meerwaarde zijn. Dit kan van groot belang zijn bij het voorleggen van ideeën aan klanten. Mogelijkheden zien en out-of-the-box denken zijn ook hier een grote troef.

 

ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D

” IK LEER ER MEER DAN HET IMITEREN, CREËREN. IK WORD DAARBIJ NIETS OPGEDRONGEN, MAAR LEER ER WEL OM ER MIJN EIGEN IDEEËN IN VRAAG TE STELLEN. “

– Jan V. –

ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D
ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D
ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D
ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D
ELI INTENSIVE textart in 2D & 3D

Overweeg je meerdere modules, maar weet je niet goed welke combinatie voor jou het beste is? Stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.