GESCHIEDENIS SCHRIJVEN

VOOR WIE IS DEZE MODULE BEDOELD?
De module “Geschiedenis schrijven” is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in ons Westers schriftverleden en die zijn of haar letterkennis wil aanvullen en verdiepen op een praktische onderbouwde manier. 

WAT KAN JE LEREN?
Na een korte introductie begint het verhaal in Rome, het jaar 0. Je schrijft je door de eeuwen heen en ontdekt hoe macht, veroveringen en politiek hun rol speelden in de ontwikkeling van het Westers alfabet. Je maakt kennis maken met pen en inkt en doet aan historisch schriftonderzoek. Je krijgt methodologieën aangereikt om hedendaagse interpretaties te maken. Hoe gedragen deze 26 tekens zich individueel en hoe smelten ze samen tot een leesbaar of soms onleesbaar tekstbeeld? Deze Europese reis houdt een tussenstop in de Middeleeuwen en zet zijn route verder in de module “Van oud naar nieuw”. 

WAT IS HET TE VERWACHTEN LEERRESULTAAT?
Alles is evolutie. Je verdiepen in de geschiedenis hoeft geen droge materie te zijn. Het begrijpen van letter- en vormevoluties aan de hand van historisch onderzoek in combinatie met hedendaagse toepassingen geeft de hedendaagse ontwerper meer letterinzicht, een grotere schrijfvaardigheid. Zo ontstaat een kritische, constructieve en creatieve kijk op de huidige letterwereld en ligt de weg open voor vernieuwend letterontwerp.

WAT IS HET VOORDEEL ALS JE MEER DAN 1 MODULE VOLGT?
Niet alleen zal je meer kennis en ervaring opdoen, maar er is ook een financieel voordeel (tarief 2022-2023):
Volg je 2 modules, betaal je 3600,00 euro (1800,00 euro per module).
Volg je 3 modules, betaal je 5250,00 euro (1750,00 euro per module). 

ELI INTENSIVE understanding the past 1
ELI INTENSIVE understanding the past 1

” JE WORDT STEEDS POSITIEF EN PROFESSIONEEL GESTIMULEERD OM JE WERK TE VERBETEREN. “

– Mieke D. –

ELI INTENSIVE understanding the past 1
ELI INTENSIVE understanding the past 1
ELI INTENSIVE understanding the past 1

Overweeg je meerdere modules, maar weet je niet goed welke combinatie voor jou het beste is? Stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.